Milyen bőrproblémák jelentkezhetnek a lábakon?

1691
HOZZÁSZÓLÁS:

Az emberi test egész súlya a lábakra nehezedik. Mindennemű testsúlygyarapodás (elhízás, terhesség) még fokozza a terhelést. Ennek következtében elsősorban a láb vérkeringése változik meg.lab

A tünetek először a vénás rendszeren lépnek fel, kanyargós értágulatok formájában. A kis, felületi vénás tágulatokat seprűvénáknak nevezzük, amelyek elsősorban terhesség alatt alakulnak ki, a mélyebb vénás tágulatok a visszerek.

Ez utóbbiak megjelenése nem csupán kozmetikai hiba, hanem komoly, későbbi következményekkel járó kóros állapot. A seprűvénák érfaltömítéssel elzárhatók.

Az értágulatok megelőzése az arra hajlamosaknál a lábak felpolcolásával, váltott hideg-meleg fürdővel és a lábfejtől a test irányába haladó mély simító, masszírozó mozdulatokkal történhet. Fontos a lábak tehermentesítése, álló foglalkozásúaknál gumiharisnya vagy megfelelő cipő viselése.

A lábboltozat problémái

A lúdtalp és a harántsüllyedés sok kellemetlen lábpanasznak okozója lehet. Ezek egy része az ortopédia körébe tartozik, de következményükként számos bőrgyógyászati probléma is kialakulhat. A lábboltozat hibája miatt ugyanis megváltozik a lábujjak állása, az ujjak szorosan összefekszenek, és a köztük levő izzadság nem tud jól elpárologni, a bőr felázik.

A felpuhult, berepedezett bőrön gombák, vírusok, baktériumok telepedhetnek meg. Kezelésük orvosra tartozik, de az ilyen lábak kellemetlen szaga már kimondottan esztétikai kérdés.

A lábgomba és kezelése

A lábujjközök gombásodása jól ismert tüneteket okoz. A bőr fehéresen felázik és berepedezések keletkeznek rajta. Emellett erősen viszket.

Házilag ecetes vízben vagy kamillában történő áztatással kezelhetjük, ami után nagyon fontos a gondos szárítás, ezt a legtökéletesebben a hajszárító meleg levegőjével végezhetjük el. A gyógyszeres kezelés eszközei a különböző gombaellenes szerek. Az elhanyagolt lábujjak közötti gombásodás súlyos fertőzés behatoló kapuja lehet.

A szemölcsök és eltüntetésük

A vírus okozta szemölcsök ritkábban helyezkednek el az ujjak között, inkább az ujjak talpi felszínén, a talpon és a sarkon fordulnak elő.

A talpi szemölcsök nem emelkednek ki, hanem csaknem a bőr szintjében és a bőr mélyebb rétegeiben helyezkednek el. Szeszélyes betegség. Néha magától meggyógyul, máskor hosszas vagy ismételt kezelések ellenére is kiújul.

Orvosi kezelése a szemölcsök elroncsolásából áll, amit vegyi anyagokkal, hővel végeznek. Az elroncsolt területeken természetesen mély sebek keletkeznek, amelyek teljes gyógyulása több hetet vesz igénybe.

Ebből látszik, hogy bármilyen mindennapos elváltozásról van is szó, már egyetlen talpi szemölcs megjelenésekor el kell kezdeni a kezelést, így a nagyobb roncsolás esetleg elkerülhetővé válik.

1691
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

27122
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]